Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü tarifi – Faydaları ve tarihi nedir
Türk kahvesi nasıl yapılır? Türk kahvesini ister makinesinde ister cezvede alışık olduğumuz bol köpüklü kahveyi herkes sever. Türk kahvesinin bu özel tarif ile sizde yapabilirsiniz. Kahvenin Tarihi ve faydaları hakkında ayrıca bahsedeceğiz. Osmanlı zamanından beri sevilen bol köpüklü Türk kahvesi dünya çapında ün kazanmıştır. Herkesin kendine göre bol köpüklü tarifi vardır.
[ez-toc]
Türk kahvesi nasıl yapılır?
Bu bölümde Türk kahvesi yazısında nasıl yapılır onu anlatacağız. Öncelikle ihtiyacınız olan Kahve, şeker ve suyu hazırlayınız. Daha sonra cezveye suyu koyunuz. Su ölçeği için İkram edeceğiniz fincanlarda dudak payı hesaplayarak fincana su koyunuz. Kişi başı bir fincan olacak gibi cezveye dökünüz. Suyun soğuk olmasına özen gösteriniz. Ilık olmamalıdır.
Daha sonra kişi başı 1 ½ çay kaşığı Kahve ilave ediniz. Günümüzde Kahve şekersiz, az, orta ve bol şekerli olarak ikram edilir. Ağız tadınıza, veya misafirlerin ağız tadında göre şeker miktarlarını ilave ediniz.
Aslında eskiden şekersiz hazırlanırmış. Temel bugünkü kullandığımız şekerin tarihi o kadar eski değildir. Eski usul hazırlamada acı ikram edilir ve yanına Türk Lokumu ikram edilmektedir. Tatlandırıcı olarak bu kullanılmasını tavsiye ederiz. En yaygını ise Gül Lokumudur.
Bol köpüklü Türk kahvesi tarifi
Bol Köpüklü tercih edilen Türk kahvesi tarifi buradan alabilirsiniz. Cezveye konulan karışımı iyice karıştırmanız gerekmektedir, yoksa karışım lapalaşır, lakin bunu istemeyiz. Ocağımızı en düşük veya kısık ateşe ayarlamalıyız. Eğer Makinede yapıyorsanız en düşük seviyeye ayarlayınız.
Şimdi cezveyi üstüne koyup sakın karıştırmadan kaynamasını beklemeniz gerekmektedir. Göreceksiniz kaynamaya başladıkça köpük oluşmaya başlayacaktır. Bol köpüklü olması için çok yavaş kaynatmalıyız ve cezvenin üst tarafı geniş olmalıdır ki bunun ile Köpük patlamadan soğumalı.
Aynı zamanda Altan gelen köpük diğerini yukarı itmeli. Hızlı kaynarsa Altan gelen bol köpük diğer büyük olanları patlatır. Böyle bol köpüklü kahvenizi elde etmiş olursunuz.
Servis ederken mutlaka ilk başta soğuk su verilmelidir. Öncelikler ağızınızı yanmaktan korur ve tam tadını almanızı sağlar.
Türk Kahvesinin faydaları nedir ve nelerdir?
Türk Kahvesinin faydaları nedir ve nelerdir: Bir fincan içtiğinizde %11 B2 vitamini, %6 B5 vitamini, %3 manganez ve potasyum ve %2 magnezyum ve nikotinik asit, ve koffein almış olursunuz. Son araştırmalara göre günde bir fincan, Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını azaltır, karaciğeri güçlendirir ve daha hızlı yağ yakar.
Metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Bu yüzden uyuşukluğu giderir ve zinde olmanızı sağlamış olursunuz. Bu nedenle vücut deki yağ yakımını hızlandırmış sayılırsınız.
Yalnız günde 2 fincandan fazla içilmemesi tavsiye edilir. Bu yüzden kap problemleri yaşamanızı istemeyiz. Sonuçta kalbi metabolizmayı hızlandırdığından dolayı kalbi aşırı yormaktadır. Yatmadan önce içmemenizi tavsiye ederiz.
Türk kahvesinin Tarihi nedir?
Yazının başında sizlere tarif ettiğimiz Türk Kahvesinin nedir sorusuna cevap vereceğiz şimdi. İlk olarak Kahve Veysel Karani Hazretleri tarafından hayvan güderken fark edilmiştir. Gece üşüyen Veysel Karani ateşi tutuşturmak için çevreden topladığı çalıları ateşe atmakta ve bunlar Kahve çalılarıymış. Anlayacağınız Çalıların yanarken etrafa verdiği hoş koku ile keyiflenmiş. Dolayısıyla Keyif çalısı demeye başlamış. Bu yüzden keyif kelimesi günümüze kahve olarak gelmiş.
Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılması ile birlikte elde edilen bu lezzet, Türklerin geliştirdiği hazırlama pişirme yöntemi ile gerçek lezzetine kavuşmuştur. Tüm dünyaya Türklerin göçleri ile birlikte tanışan diğer milletler, beğenip benimsemiştir. Böylelikle Tüm dünyada içilmeye başlanmış. Bununla birlikte bazı geliştirmeler de yapılmıştır.
Türk Kahvesi, o dönemde Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme yöntemin adıdır. Ayrıcalıklı tadı, köpüğü, mis kokusu, pişirilişi ve ikram şekli. Öyle gelişmiştir ki geleneklerimize bilen işlemiştir. Örneğin kız isteme merasimlerin bir parçası olmuştur. Köpüklü yapamayan kız istenmezmiş. (Bugünkü kızlar yandı demek ki 😊, tabii onlarda tuzlu ikram ediyor)
Zaman içinde meyvesi Arap yarımadasından çekirdekler bugünkü Güney Amerika kıtasına götürülerek çeşitli aromalar yetiştirilmiştir.
Diğer ülkelerdeki Türk kahvesi şekilleri
İtalya da Mocca olarak bilinen Türk kahvesi Tüccarlar tarafından beğenilim oraya götürülmüştür. Adını değiştirip iyi bir pazarlama taktiği uygulanmıştır. Böylelikle gelişerek bugün kahve makineleri bilen yapılmıştır.
Viyana kuşatması sırasında orada kalan Türk kahvesi çuvalları sayesinde böylelikle Viyanalılar Melange elde etmişlerdir. Bizim aksine yanına su yerine Maden suyu ikram etmektedirler ve çok ilginç bir tat vermektedir. Sonuçta Tavsiye ederiz.
Başka bir deyişle Türk Kahvesinin 40 yıl hatırı vardır!!!
Nefis yemek tarifleri için diğer sayfalarımızdan da güzel tatlar bulabilirsiniz.
Bizlere aşağıdaki sayfalardan mutlak ulaşabilirsiniz:
[wp-rss-aggregator template=”Default”]
[saswp_tiny_multiple_faq headline-0=”h2″ question-0=”Türk kahvesi nasıl yapılır?” answer-0=”Öncelikle ihtiyacınız olan Kahve, şeker ve suyu hazırlayınız. Daha sonra cezveye suyu koyunuz. Su ölçeği için İkram edeceğiniz fincanlarda dudak payı hesaplayarak fincana su koyunuz. Kişi başı bir fincan olacak gibi cezveye dökünüz. Suyun soğuk olmasına özen gösteriniz. Ilık olmamalıdır.” image-0=”2507″ headline-1=”h2″ question-1=”Türk Kahvesinin faydaları nedir ve nelerdir?” answer-1=”Bir fincan içtiğinizde %11 B2 vitamini, %6 B5 vitamini, %3 manganez ve potasyum ve %2 magnezyum ve nikotinik asit, ve koffein almış olursunuz. Son araştırmalara göre günde bir fincan, Alzheimer hastalığına yakalanma olasılığını azaltır, karaciğeri güçlendirir ve daha hızlı yağ yakar.” image-1=”2509″ headline-2=”h2″ question-2=”Türk kahvesinin Tarihi nedir?” answer-2=”İlk olarak Kahve Veysel Karani Hazretleri tarafından hayvan güderken fark edilmiştir. Gece üşüyen Veysel Karani ateşi tutuşturmak için çevreden topladığı çalıları ateşe atmakta ve bunlar Kahve çalılarıymış. Anlayacağınız Çalıların yanarken etrafa verdiği hoş koku ile keyiflenmiş. Dolayısıyla Keyif çalısı demeye başlamış. Bu yüzden keyif kelimesi günümüze kahve olarak gelmiş.” image-2=”2508″ count=”3″ html=”true”]