Sizlerin de sevebileceğiniz değişik Sebzeli ve Pastırmalı şehriye çorbası
Yemek tarifleri nde bu sefer sizlere seveceğiniz farklı varyasyonda yapabileceğiniz bir şehriye çorbası tarifi vermeye çalışacağız. Bizi yemek tarifleri nde takip etmeye devam edin.
Gerekli malzemeler:
1 soğan
1 diş sarımsak
400 gram havuç
2 yumurta (M boy)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
750 ml sebze suyu
70 gr erişte çorbası (örneğin küçük midye)
60 gr Pastırma
½ demet kişniş
Tuz
biber
hindistan cevizi (taze rendelenmiş)
Yemek tarifi
Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın. Havuçları soyun, uzunlamasına ikiye bölün ve yaklaşık 1 cm genişliğinde parçalar halinde kesin. Yumurtaları kaynar suda 8-10 dakika sert kaynatın.
Bir tencerede yağı kızdırın, içinde soğan ve sarımsağı soteleyin. Et suyunu ekleyip kaynatın. Kaynayan et suyuna havuç ve makarnayı ilave edin ve kapağın altında orta ateşte 8 dakika pişirin. yumurtaları soyun ve B. Yumurta dilimleyici kullanarak ince doğrayın.
Pastırmayı ince doğrayın. Havuçları küçük rulolar halinde kesin.
Pişirme süresinin bitiminden 2 dakika önce jambonu çorbaya ekleyin. Çorbayı tuz, karabiber ve hindistan cevizi ile tatlandırın. Yumurtaları karıştırın. Frenk soğanı serperek servis yapın.
Çorbaların sağlık açısından önemi:
Havalar soğuyunca vücut sıcaklık ister. Çorbanın neden kışa zinde kalmak için ideal bir yemek olduğunu anlatacağız.
Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi
Sağlıklı bir şekilde hazırlanmış bir çorba, vücudu yalnızca içeriden ısıtmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımızı önemli ölçüde destekleyen değerli besinler, vitaminler ve diyet lifleri sağlar. Örneğin, uzun ve yavaş pişirme, pişirilen et veya kemiklerdeki besin maddelerini de serbest bırakır.
Kaşıklama stresi azaltır
Stresli hissediyorsanız, daha sık çorba yemelisiniz. Yavaşça, kasten kaşıklayarak, hızlı bir şekilde yutmazsınız – özellikle çorba hala sıcakken. Bu şekilde çorba yemek, yavaş ve bilinçli bir yeme temposunu teşvik eder ve bu da sindirimi iyileştirir.
Sindirime iyi gelir
Pişmiş ve püre haline getirilmiş yiyecekleri çiğ yiyeceklerden daha iyi sindirebiliriz. Çiğneme önemlidir çünkü ağızda tükürük ile karışmak ilk sindirim enzimlerini harekete geçirir – bunlar besinleri gerçekten emmeye yardımcı olur. Sıvı çorbalarda bile çorbayı bir süre ağzınızda tutmanız tavsiye edilir.
çorba detoksu
Çorbalar vücudun toksinleri daha hızlı atmasına yardımcı olabilir. Özellikle saf sebze çorbaları ve süt ürünleri içermeyen çorbalar detoksifikasyon için çok iyidir. Ek olarak, çorbalar da diyetinize daha fazla yapraklı yeşillik eklemenin harika bir yoludur. İçerdiği klorofil detoks etkisine sahiptir.
Daha fazla sebze
Sebzeler, bağırsak bakterilerimiz için ihtiyaç duyduğumuz önemli besinleri içerir. Sebzeler ayrıca yüksek kaliteli su içerir, bizi lifle doldurur ve ayrıca sindirimi destekler. Sebze çorbaları, yanında daha fazla sebze yememize yardımcı olur.
Çorba önceden hazırlanabilir
Sağlıklı beslenmenin stresli günlük çalışma hayatında uygulanması genellikle zordur. Çorbalar, hazırlaması ve yanınıza alması da kolay olan sağlıklı bir yemek için ideal bir seçenek sunar. İyi kapatılabilen bir termos veya vidalı kapaklı bir bardak çorbayı seyahat ve ofis için uygun hale getirir.
Baharatlar harikalar yaratıyor
Çorbadaki baharatlar iyi bir enerji dozuna yardımcı olur. Bunlar ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve her türlü başka avantajlara sahiptir: örneğin zencefil, ağrıyan kasları büyüler, zerdeçal, kolajen lifleri gibi yapıların oluşumunu teşvik ederek yenilenmeyi destekler ve acı biber, yağları eritir.
Nefis yemek tarifleri için diğer sayfalarımızdan da güzel tatlar bulabilirsiniz.
Bizlere aşağıdaki sayfalardan mutlak ulaşabilirsiniz:
[wp-rss-aggregator template=”Default”]